Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom Welkom_Muzical Actueel Actueel_oud3 Actueel_oud2 Actueel_oud Vieringen Caritas De pijn . . . 14 Werken. . . 14e-Werk OomGerard. . . Werkgroepen Werkgroepen 1 Werkgroepen 2 Archief Gijs van Engen 2015 Archief 2015 April 2014 Begin 2014 Kindjewiegen 2013 Kerstmarkt 2013 Kindjewiegen 2012 MariaMusical 2012 Vrijwilligers avond en Mariaviering Samen bouwen Pinksterzangdienst Opbrengst Sisal Opbrengst Sisal 2013 Opening Secretariaat Nieuwe locatieraad Afscheid Theo Geurtsen Info Contact Nieuws 

Archief 2015

Jongeren St. Jan de Doper nu op Fasebook!! Ga direct zelf kijken: www.Facebook.com/jongerensintjandedoper

Eerste Heilige Communie 2015Gewoonlijk doen onze kinderen rond de leeftijd van zeven jaar (groep 4 van de Basisschool) hun Eerste Heilige Communie. Kinderen die nog niet zijn gedoopt, kunnen tijdens de voorbereiding naar de Eerste Heilige Communie het sacrament van het Doopsel ontvangen. Binnenkort wordt er een gespreksavond gehouden voor belangstellende ouders. Dan kunnen we samen praten over het bijzondere sacrament van de Heilige Communie: wat houdt het in en hoe ziet het project waarmee we gaan werken eruit. Het is tevens een gelegenheid om kennis te maken met de begeleidingsgroep en in te gaan op uw eventuele vragen. Wij hopen dat veel ouders bereid zijn samen met ons hiervoor de tijd te nemen.Nadere informatie over plaats en darum voor deze gespreksavond volgt binnenkort. Wij hopen u dan welkom te mogen heten.

Vastenbrief van Kardinaal Eijk februari 2015 Broeders en zusters in Jezus Christus onze Heer,We hebben ‘de donkere dagen voor Kerst’ al bijna twee maanden achter ons liggen, maar echt licht lijkt het nog niet te willen worden. Veel nieuwsberichten stemmen ons somber, met als meest recente dieptepunt de aanslagen in Parijs begin januari. Ook de oorlog in Syrië en Irak houdt de gemoederen bezig. En in de Oekraïne is er de voortdurende dreiging van verdere escalatie. Daar woedt een strijd die met het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines ook vele Nederlandse slachtoffers heeft geëist. Deze mondiale onrust die soms akelig dichtbij komt, roept bij velen gevoelens van onmacht en onzekerheid op....... Lees hier de hele brief . . . . . .

Viering 50 jaar Ludgerus kerkgebouw zondag 12 april 2015 Zondag 12 april hingen al vroeg rondom de Ludgeruskerk in Loenen geelwitte vlaggen en ballonnen. De bezoekers van de eucharistieviering en het concert in de middag werden op deze manier feestelijk verwelkomt. In de eucharistieviering leidde Dennis de Bruijn het koor en bespeelden Jan Boogaard en Jaap Rietdijk het orgel. Het werd een prachtige viering met inspirerende woorden van Gerard Griffioen en schitterende muziek door ons eigen koor, violiste Liesbeth Meijlemans, sopraan Linda Vink en cellist Menno van Woerkom. Zoals altijd was de assistentie van Gijs van Engen tot in de puntjes verzorgd en was Fred Veltrop een geroutineerde lector. Voor velen was het Panis Angelicum, gezongen door onze eigen Yvonne Vlugt en Linda Vink een onverwacht hoogtepunt. Je zag de andere koorleden trots hun Yvonne bewonderen. Het concert in de middag was een aaneenschakeling van juweeltjes. Concordia uit Maarssen opende met het prachtige Surrexit Christus, ons eigen St. Caecilia overtrof zichzelf met het Tantum Ergo, Yvonne herhaalde haar Panis Angelicum, voor de tweede keer die dag een topprestatie (!), de Poldermodellen ontroerden met het Ave Verum en Progression uit Mijdrecht sloot het concert swingend af met ‘I will follow Him’ uit Jesus Christ Superstar. Tussen de koorpresentaties door zong sopraan Linda Vink begeleid door de Russische Olga Grishina op piano een aantal schitterende liederen. Een prachtig concert op een prachtige dag vakkundig en geestig aan elkaar gepraat door Dennis de Bruijn. Hulde aan allen die deze dag voorbereidden en uitvoerden. Met extra dank aan Dennis, Paula en Wilma. Na afloop bleef het nog lang rumoerig en gezellig in de Ludgeruskerk …Zie ook VAR Nieuwsblad...

Paasviering Ludgerusschool donderdag 2 april 2015 Donderdag 2 april was het ’s middags af en toe doodstil in de aula van de Ludgerusschool. Zo betrokken waren leerlingen (zie foto) bij de paasviering. Nadat directeur Hein Janssen de grote kaars had aangestoken, leidde hij de viering in: ‘Vandaag vieren we samen dat Jezus het leven sterker heeft gemaakt dan de dood.’ Vervolgens lazen leerlingen van de school en Fred Veltrop van de Ludgerusgeloofsgemeenschap het paasverhaal voor . Tussen de teksten door zong iedereen de in de klas geoefende liederen. Wolf Nooij uit groep 8 zorgde er met computer en beamer voor dat iedereen de teksten goed kon meelezen en meezingen: Van donker naar licht, van zwart naar heel veel kleuren. Met Pasen kun je verdergaan, want Jezus is opgestaan, de dood voorbij. Vijf leerlingen uit groep vier staken kaarsen aan (zie foto): ‘Nadat hij gestorven was, werd het weer licht.’ Het refrein van het laatste lied werd ook enthousiast meegezongen door de kinderen. En dat was mooi, want die tekst lijkt simpel, maar is veelzeggend: Pasen is een nieuw begin, ’t begin van nieuwe dromen. Het is nog klein. Het is nog pril. Maar wie het ziet, ziet het verschil.U ook?