Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Welkom Welkom_Muzical Actueel Actueel_oud3 Actueel_oud2 Actueel_oud Vieringen Caritas De pijn . . . 14 Werken. . . 14e-Werk OomGerard. . . Werkgroepen Werkgroepen 1 Werkgroepen 2 Archief Gijs van Engen 2015 Archief 2015 April 2014 Begin 2014 Kindjewiegen 2013 Kerstmarkt 2013 Kindjewiegen 2012 MariaMusical 2012 Vrijwilligers avond en Mariaviering Samen bouwen Pinksterzangdienst Opbrengst Sisal Opbrengst Sisal 2013 Opening Secretariaat Nieuwe locatieraad Afscheid Theo Geurtsen Info Contact Nieuws 

Opening Secretariaat

Licht en nieuw leven bij Sint Ludgerus(Uit de VAR van 8 maart 2012, tekst en foto Hedwig de Groot)LOENEN - Per 2012 is er een nieuwe locatieraad en pastoraat-groep bij de Loenense geloofsgemeenschap Sint Ludgerus van start gegaan. Gezamenlijk willen de betrokkenen de verantwoordelijkheid dragen om in de taal van deze tijd de oude woorden en tradities van de katholieke kerk door te geven. Op 1 maart werden om 14.00 uur de klokken van de kerk geluid en met de opening van het secretariaat in de pastorie stapt men symbolisch een nieuw tijdperk in. Vanaf heden is het secretariaat wekelijks op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Mensen die thuis geen computer hebben, kunnen erop de website www.ludgerusparochie.nl via de laptop in het secretariaat gegevens en foto's bekijken, een misintentie afgeven of iets anders melden. De kerk is open voor gebed of om een kaarsje te branden. Iedereen is welkom!Vertrouwen in toekomst Pastor Jos van Os is bijna vier jaar aan de Loenense kerk verbonden en bij de opening sprak hij vol vertrouwen over de toekomst van de Ludgerus geloofsgemeenschap. Vorig jaar viel er een grote teleurstelling te verwerken toen, nadat de gemeente na vele jaren groen licht gaf, het Bisdom alsnog van nieuwbouw afzag.

Voor het terrein aan de Prinses Magrietlaan lag een plan klaar voor een nieuwe kleine kerk, die bekostigd zou worden door de bouw van koopwoningen op dit terrein. Natuurlijk moesten het verdriet en de schrik van het niet doorgaan van de plannen verwerkt worden, maar inmiddels heeft men nieuwe kracht gevonden om het licht aan te houden en door te geven. Dat maakten de betrokkenen ook symbolisch duidelijk door alle bezoekers van de opening een kaarsje aan te bieden. 90 vrijwilligers zetten zich voor de parochie in en zijn lid van een of meerdere werkgroepen. Samen is er veel om voor te knokken en de taken zijn verdeeld, zoals de werkzaamheden voor het kerkblad Ludger, schoonmaakwerkzaamheden klussen in een rond de kerk, maar ook het bezoeken van parochianen bij speciale gelegenheden. Men heeft vertrouwen om als geloofs-gemeenschap als individuele mensen in het gelooft te groeien. Pastor Van Os overhandigde Wilma van Schaik en Paula van Gils, die op donderdag aanwezig zijn, bloemen en vroeg ze het boeket te delen en mee naar huis te nemen. Hij maakte duidelijk dat delen en geloof doorgeven belangrijke zaken zijn. Ook gaf hij de dames voor het secretariaat een plant die regelmatig stekken krijgt. Zo kan men een nog steviger onderlinge band kweken, wam natuurlijk is een basis van geloof en vertrouwen in elkaar heel belangrijk. De jongeren Tim en Sacha mochten ter opening van het secretariaat het gele en witte lint doorknippen, want de jeugd heeft de toekomst ook als het gaat om beleven en uitdragen van het geloof.